Prisen er doblet, og en plastposeavgift på 10p vil bli innført denne uken

På grunn av gebyrer for innsjekket bagasje, kjøper gjennomsnittspersonen i England nå kun fire engangsbagasjer fra store supermarkeder per år, mot 140 i 2014. Ved å utvide avgiften til alle forhandlere, forventes det at antall engangsreisevesker for små og mellomstore bedrifter reduseres med 70-80 %.
Oppfordrer småbedrifter i Nordvestlandet til å forberede seg på endringene før de trer i kraft 21. mai. Det sammenfaller med forskningsfunnet at denne avgiften har mottatt overveldende støtte fra publikum - 95 % av folk i England erkjenner de omfattende fordelene for miljøet så langt.
Miljøminister Rebecca Pow sa: «Implementeringen av avgiften på 5 pence har vært en stor suksess, og salget av skadelige plastposer i supermarkeder har falt med 95 %.
«Vi vet at vi må gå lenger for å beskytte vårt naturlige miljø og hav, og det er derfor vi nå utvider denne avgiften til alle virksomheter.
"Jeg oppfordrer forhandlere av alle størrelser til å sikre at de er forberedt på å reagere på endringer fordi vi vil jobbe sammen for å oppnå et grønnere miljø og styrke våre verdensledende tiltak for å bekjempe plagen med plastavfall."
James Lowman, administrerende direktør i Convenience Store Association, sa: "Vi ønsker velkommen inkluderingen av lokale butikker og andre små bedrifter i en vellykket ladeordning for plastposer, som ikke bare er bra for miljøet, men også en måte for forhandlere å samle inn penger. God måte lokale og nasjonale veldedige organisasjoner.»
Daglig leder for Uber Eats UK, Sunjiv Shah, sa: «Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for selskaper å kaste plastavfall og støtte gode formål. Alle kan bidra til å beskytte miljøet ved å redusere bruken av engangsplastposer.»
En fersk rapport utgitt av veldedighetsorganisasjonen WRAP fant at folks holdninger til plastposer har endret seg siden de første anklagene.
. Da gebyret først ble foreslått, var nesten syv av ti (69 %) personer "sterkt" eller "litt" enige i gebyret, og det har nå økt til 73%.
. Kunder endrer vanen med å bruke vesker med lang levetid laget av mer bærekraftige og miljøvennlige materialer. Av de spurte sa to tredjedeler (67 %) at de brukte "livsposen" (stoff eller mer slitesterk plast) for å ta med seg innkjøpene hjem, til en stor matbutikk, og bare 14 % av menneskene bruker engangsposer .
. Bare en fjerdedel (26 %) av folk kjøper poser fra start til slutt når de jobber som matbutikk, og 4 % av dem sa at de "alltid" gjør det. Dette er et kraftig fall siden implementeringen av gebyret i 2014, da over dobbelt så mange respondenter (57 %) sa at de ønsket å fjerne plastposer fra plastposer. Samtidig sa over halvparten (54 %) at de tok med seg mindre bagasje fra lageret.
. Nesten halvparten (49 %) av 18-34-åringene sier at de kjøper håndvesker i det minste på et tidspunkt, mens mer enn en tidel (11 %) av personer over 55 vil kjøpe .
Siden implementeringen av denne avgiften har forhandleren donert mer enn £150 millioner til veldedige organisasjoner, frivillige tjenester, miljø- og helsesektoren.
Dette trekket vil hjelpe Storbritannia å komme seg bedre og mer miljøvennlig fra pandemien, og styrke vårt globale lederskap i å takle klimaendringer og plastforurensning. Som vert for COP26 i år, styreleder for Group of Seven (G7) og en stor deltaker i CBD COP15, leder vi den internasjonale klimaendringens agenda.
I kampen mot plastforurensning har regjeringen forbudt bruk av mikroperler i skyllede produkter for personlig pleie og har forbudt levering av sugerør, blendere og bomullspinner av plast i England. Fra april 2022 vil verdens ledende avgift på plastemballasje bli pålagt produkter som ikke har minst 30 % resirkulert innhold, og regjeringen er i gang med å konsultere en landemerke-reform som vil innføre en pantreturplan for drikkevarebeholdere og Produsentens utvidede produsentansvar. pakke.


Innleggstid: 20. mai 2021

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss